A Dacia története

  • Kék Dacia Dokker - Tetőrudak

1966

A Dacia márka születése

A Dacia név a „Dacie” ősi római szóból származik, ami akkoriban a mai Románia területét jelentette. Kezdetekben a márka fő célja volt, hogy modern és megbízható családi autókat készítsen Románia számára.

Fontos szerepet játszott a márka további történetében, hogy ebben az évben licence szerződést írt alá a Renault vállalattal.
 

  • Dacia Duster

1999

A Dacia a Renault Csoport egyik márkájává lépett elő.

A Renault felvásárolta a Dacia márkát, és radikálisan felújította a Pitestiben található üzemet. A minőség terén igazi áttörés volt tapasztalható. A zord romániai éghajlat, az utak gyenge állapota és a Kárpátokat jellemző jelentős távolságok miatt a járműveknek egyedülálló megbízhatósággal kellett rendelkeznie.

  • Dacia Sandero - A szedán külső megjelenése

2004

A Dacia bemutatta a Logan-t, a családi szedánt, mint a márka megújulásának szimbólumát.

A következő évben a gyártásra vonatkozó minden rekord megdőlt. Ezt követően 2006-ban megjelent a kombi Logan MCV, 2007-ben a Logan Van, 2008-ban a Logan Pick up és a Sandero, illetve 2010-ben a Duster.

  • Dacia Sandero Stepway - külső megjelenés

2011

A Dacia több, mint 340 000 új ügyféllel büszkélkedhetett egyetlen év leforgása alatt.

Romániában a Pitesti-i üzem teljes kapacitással működött. A Pitestiben található történelmi üzem mellé erősítésként megnyílt a Somaca-i üzem Marokkóban.

  • Dacia Lodgy - Kék egyterű külső megjelenése

2012

Új üzem megnyitása Tanger városában

A Dacia választéka előbb az 5 és 7 férőhelyes családi egyterű Lodgy, majd az egyterű kombi Dokker és a Dokker Van kisfurgon megjelenésével vált egyre szélesebbé.

Dacia - értékek

A Dacia filozófiája

Tudjon meg többet!
Dacia Franciaországban

Dacia ígéret

Tudjon meg többet!
Dacia - Események

A Dacia hírei

Tudjon meg többet!

A weboldalunk és annak partnerei cookie-kat használnak az oldal látogatottságának és teljesítményének mérésére, személyre szabott vagy földrajzi helyhez kötött reklámok és tartalmak megjelenítése érdekében, és hogy a közösségi hálókon keresztül kapcsolatba léphessünk egymással. Az oldalon található „cookie” menüpontra kattintással bármikor megváltoztathatja a beállításait.

Tudjon meg többet