ECO-G: A DACIA LPG-GÁZ MEGOLDÁSA

Az egész világ igényeit kielégítő motor nem is létezik, ugye? Erre a kérdésre adnak választ a benzinnel és LPG-gázzal is működő, kettős üzemű járműveink. Megfizethető, könnyen használható és nem enged a minőségből – a Dacia LPG  technológiája minden igényt képes kielégíteni.

Dacia ECO-G – Összegzés

Dacia ECO-G – üzemanyag-megtakarítás

40% üzemanyag-megtakarítás*

Dacia ECO-G – nagyobb teljesítmény a benzines autókhoz képest

+10% teljesítmény***

Dacia ECO-G – nagyobb hatótávolság

+60% hatótávolság**

Dacia ECO-G – kisebb kibocsátás a benzines autókhoz képest

-11% CO2-kibocsátás (a benzines autókhoz képest)

* Az LPG takarékosabb megoldás, egy liter ára átlagosan 230 Ft. Figyelembe véve az LPG technológia fogyasztását, az üzemanyag-megtakarítás mértéke egy sima benzines autóhoz képest 40%, míg egy dízel autóhoz képest 30% (franciaországi értékek, 2020. március). 


** összesen akár 84 literes üzemanyag tartályok (a második, LPG-tankkal együtt) egy LPG modell esetén (szemben a benzines verzió 50 l-es tankjával).

*** LPG motor: 170 Nm/2000 ford./percnél az alap benzinmotor 160 Nm/2700 ford./perc teljesítményéhez képest.

LPG: Mi ez pontosan?

Dacia ECO-G – a Dacia LPG motorjainak működése

A kettős üzemű technológiáról részletesen

Az ECO-G a benzin-LPG (cseppfolyósított kőolajgáz) kettős üzemű motorválaszték Dacia-elnevezése. Az LPG autógáz propán és bután keveréke, amelynek befecskendező rendszere a meglévő benzinmotor mellé kerül. Használatához speciális, a folyékony formában történő tárolás miatti nagyobb nyomásnak ellenálló tartály (nem vesz el helyet a csomagtartóból), valamint a motor ellátó rendszerének kismértékű módosítása szükséges. Mi ezt az átalakítást közvetlenül a gyárban végezzük el. 

 

Az LPG-járművek piacán eltöltött több mint 10 évvel a hátunk mögött számos, LPG motorral felszerelt modellt kínálunk. Nem csoda, hogy a Dacia az LPG-meghajtás területén európai piacvezető, 2019-ben minden harmadik értékesített autónk ilyen motorral volt felszerelve!


Hogyan működik?

 

A technológia működése nagyon egyszerű! A benzin és az LPG-üzemmód közötti váltás 2 módon történhet: manuálisan és automatikusan (amennyiben az LPG-tartály kiürül). Egyedi visszajelző műszeren keresztül nyomon követheti az LPG-tartály szintjét és az aktuális hatótávolságot. És a hab a tortán? A tartály feltöltése egyaránt könnyű és gyors. Mindössze 2 percet vesz igénybe!

 

ECO-G: LPG BY DACIA

Az alapelemek is sokat jelentenek!

Dacia ECO-G – előnyök

Gazdaságos technológia...

A Dacia ECO-G motorjai megfizethetők és nincs bennük semmi felesleges, valamint tökéletesen biztonságosak. Válassza a versenyképes árat ezzel a kivételes technológiával, és csökkentse az üzemanyag-költségeit! 

Dacia ECO-G – előnyök

... biztonságos...

Eredeti alkatrészek és ugyanolyan szintű gyártói garancia, akárcsak a választék többi motorja esetében.

Dacia ECO-G – előnyök

... és könnyű használni!

Az LPG-tartály feltöltése ugyanolyan egyszerű, mint a benzintartály esetén. A váltókapcsoló segítségével egyetlen mozdulattal válthat át a belsőégésű motorról az LPG technológiára!

A weboldalunk és annak partnerei cookie-kat használnak az oldal látogatottságának és teljesítményének mérésére, személyre szabott vagy földrajzi helyhez kötött reklámok és tartalmak megjelenítése érdekében, és hogy a közösségi hálókon keresztül kapcsolatba léphessünk egymással. Az oldalon található „cookie” menüpontra kattintással bármikor megváltoztathatja a beállításait.

tudjon meg többet