DACIA ECO-G: A BENZIN-LPG KETTŐS ÜZEMŰ JÁRMŰVEK

 Az egész világ igényeit kielégítő motor nem is létezik, ugye? Erre a kérdésre adnak választ a benzinnel és LPG-gázzal is működő, kettős üzemű járműveink. Megfizethető, könnyen használható és nem enged a minőségből – a Dacia ECO-G technológiája minden igényt képes kielégíteni.     

DACIA ECO-G – ÖSSZEGZÉS

Dacia ECO-G – üzemanyag-megtakarítás
40% üzemanyag-megtakarítás*
Dacia ECO-G – nagyobb teljesítmény a benzines autókhoz képest
 +10% teljesítmény***     
Dacia ECO-G – nagyobb hatótávolság
+60% hatótávolság**     
Dacia ECO-G – kisebb kibocsátás a benzines autókhoz képest
-11% CO2-kibocsátás (a benzines autókhoz képest)     

* Az ECO-G takarékosabb megoldás, egy liter ára átlagosan 230 Ft. Figyelembe véve az LPG technológia fogyasztását, az üzemanyag-megtakarítás mértéke egy sima benzines autóhoz képest 40%, míg egy dízel autóhoz képest 30% (franciaországi értékek, 2020. március). 
** összesen akár 84 literes üzemanyag tartályok (a második, LPG-tankkal együtt) egy ECO-G modell esetén (szemben a benzines verzió 50 l-es tankjával).
*** ECO-G motor: 170 Nm/2000 ford./percnél az alap benzinmotor 160 Nm/2700 ford./perc teljesítményéhez képest.


ECO-G: MI EZ PONTOSAN?

A KETTŐS ÜZEMŰ TECHNOLÓGIÁRÓL RÉSZLETESEN
Az ECO-G a benzin-LPG (cseppfolyósított kőolajgáz) kettős üzemű motorválaszték Dacia-elnevezése. Az LPG autógáz propán és bután keveréke, amelynek befecskendező rendszere a meglévő benzinmotor mellé kerül. Használatához speciális, a folyékony formában történő tárolás miatti nagyobb nyomásnak ellenálló tartály (a csomagtartó térfogata nem változik), valamint a motor ellátó rendszerének kismértékű módosítása szükséges. Mi ezt az átalakítást közvetlenül a gyárban végezzük el.

Az LPG-járművek piacán eltöltött több mint 10 évvel a hátunk mögött számos, ECO-G motorral felszerelt modellt kínálunk. Nem csoda, hogy a Dacia az LPG-meghajtás területén európai piacvezető, 2019-ben minden harmadik értékesített autónk ilyen motorral volt felszerelve!

Hogyan működik?

A technológia működése nagyon egyszerű! A benzin és a benzin-LPG üzemmód közötti váltás 2 módon történhet: manuálisan és automatikusan (amennyiben az LPG-tartály kiürül). Egyedi visszajelző műszeren keresztül nyomon követheti az LPG-tartály szintjét és az aktuális hatótávolságot. És a hab a tortán? A tartály feltöltése egyaránt könnyű és gyors. Mindössze 2 percet vesz igénybe!

A DACIA ECO-G

Az alapelemek is sokat jelentenek!     
Dacia ECO-G – előnyök
Gazdaságos technológia...
A Dacia ECO-G motorjai megfizethetők és nincs bennük semmi felesleges, valamint biztonságosak. Válassza a versenyképes árat azonos technológiával, és csökkentse az üzemanyag-költségeit! 
Dacia ECO-G – előnyök
... biztonságos...
Eredeti alkatrészek és ugyanolyan szintű gyártói garancia, akárcsak a választék többi motorja esetében.     
Dacia ECO-G – előnyök
... és könnyű használni!
Az LPG-tartály feltöltése ugyanolyan egyszerű, mint a benzintartály esetén. A váltókapcsoló segítségével egyetlen mozdulattal válthat át a belsőégésű motorról az ECO-G technológiára!