A Dacia 2025-től csatlakozik a Dakarhoz!

A Dacia, mint gyártó először vesz részt a Rally-Raid Világbajnokságon. Tapasztalt pilóták, Sébastien Loeb,  Cristina Gutierrez Herrero és Nasser Al-Attiyah vezetésével 3 csapat indul a kalandban.
Elkötelezettség a márka DNS-ének szívében
Denis LE VOT, a Dacia vezérigazgatója

"A Dacia és a Dakar tökéletes párosítás! Ez nem csak a Dacia valódi robusztusságának próbája, hanem az alacsony szén-dioxid-kibocsátású mobilitás iránti elkötelezettségünk bizonyítéka is. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy szintetikus üzemanyag-technológiával vehetünk részt a Dakaron. A Dacia a legjobb csapattal és versenyzőkkel együtt komoly kihívói a rallynak."


Sandrider

Teljesítményorientált versenyautó alacsony környezeti hatással


A Sandrider olyan alacsony CO2-kibocsátású energetikai megoldásokat ötvöz, mint például a szintetikus üzemanyagok, valamint új műszaki jellemzők, melyek alkalmazkodnak a versenyzők igényeihez és teljesítményéhez.
Robusztus
Megerősített, könnyű acélcsöves váz, karbon karosszériaelemek és 4x4-es hajtás megnövelt első súlyelosztással a jobb tapadás érdekében.
alapvető
Megnövelt látómező a rövid és meredek motorháztető kialakításnak és a műszerfal tükröződésmentes festésének köszönhetően.
Környezettudatos
Optimalizált légellenállás, csökkentett tömeg, termomenedzsment és az Aramco által előállított alacsony CO2-kibocsátású szintetikus üzemanyag.

The Dacia Sandriders

csapat a győzelemért

Ismert és sikeres pilóták vezetésével 3 csapat fog versenyezni a Dacia színeiben.
Dacia x Dakar pilóták
Cristina Gutierrez Herrero
A 32 éves spanyol raliversenyző, Cristina a tereprali világának egyik vezető női alakja. 2021-ben megnyerte a T3-as kategóriát a Rally-Raid Világkupában, 2017 óta pedig nyolcszor vett részt a Dakar Rally-n. Cristina másodpilótája Pablo Moreno Huete lesz.

Dacia x Dakar pilóták
Sébastien Loeb
Sébastien, a 49 éves francia raliversenyző, 2004 és 2012 között egymás után 9-szer nyerte meg a Rally Világbajnokságot. Ő az autósport történetének legsikeresebb versenyzője és gyakran tartják minden idők legnagyobb raliversenyzőjének. Sébastien 2016 óta vesz részt a Dakaron, 2025-ben másodpilótaként Fabian Lurquin lesz a társa.
Dacia x Dakar pilóták
Nasser Al-Attiyah
Az 53 éves katari versenyző – többek között – a Terep-Rally Világkupa 5-szörös és a Rally-Raid Világbajnokság kétszeres győztese, lenyűgöző rekorddal büszkélkedhet. 

A Dakar igazi legendája, 2011-ben, 2015-ben, 2019-ben, 2022-ben és 2023-ban ötször aratott győzelmet ezen az ikonikus eseményen.     

ezek is tetszeni fognak...

Dacia Manifesto
MANIFESTO KONCEPCIÓAUTÓ
Tudjon meg többet!
Dacia et l'UTMB®
A DACIA AZ UTMB® WORLD SERIES ELSŐSZÁMÚ PARTNERE
Tudjon meg többet!